همه چیز درباره مبل شزلون و انواع آن!
اساس طراحی مبل شزلون به سبک کلاسیک است که برای استراحت کردن از آن استفاده می شود. نقش مهم مبلمان در دکوراسیون داخلی بر هیچکس پوشیده نیست. حتی می تواند نماینده ای پررنگ از سبک انتخابی شما باشد. به عبارت دیگر با نگاهی گذرا به مبلمان میتوان گفت که به چه سبکی علاقه دارید و سبک چیدمان خانه شما از کدام نوع است. زمانی که از مبلمان صحبت می کنیم پس زمینه ذهن برخی افراد یک دست مبلمان 5 ، 7 یا 9 نفره خواهد بود.
اما جالب است که بدانید، امروزه استفاده از مبلهای تک در بسیاری از منازل مورد استفاده قرار میگیرند. به همین دلیل، احتمالا اسم مبل شزلون را از زبان طراحان داخلی و فعالان حوزهی دکوراسیون شنیده باشید. در ادامهی این مقاله قصد داریم تا بابررسی مبل شزلون و جایگاه آن در دکوراسیون داخلی، با این سبک از طراحی مبل آشنا شده و از آن در دکوراسیون داخلی خود استفاده کنیم.
مدت زمان تقریبی مطالعهی این مقاله 9 دقیقه میباشد.
مبل شزلون، صندلی راحتی تک نفره
مبل شزلون در واقع یک صندلی راحتی پایه بلند است. سبکی کلاسیک است که با ایده پردازی های خلاقانه با عنوان مبل راحتی طراحی می شود. این مبل تنها برای استفاده و استراحت یک نفر طراحی شده است. فرد می تواند بر روی آن دراز بکشد و استراحت روزانه را بر روی آن سپری کند. ساختار آن به این صورت است که نشیمنگاه آن تقریباً 2 تا 2.5 برابر مبل تک نفره است. دارای یک تکیه گاه کوتاه یا نسبتاً بلند در یک طرف آن است. در امتداد آن یک دسته کوتاه قوس دار به صورت عمود طراحی شده است. جزئیات این مبل در سبک های مختلف قابل تغییر میباشد. مبل شزلون جزء لوازمی است که وجود آن ضروری تلقی نمی شود. اما در حال حاضر جایگاه لوکس و اشرافی خود را در زیباتر کردن دکوراسیون داخلی حفظ کرده است.
در ابتدای ابداع و ساخت آن، از مواد گرانقیمت برای زیباسازی آن استفاده میشد. متریال اولیه فقط چوب و پارچه بود. در زندگی مدرن امروزی هیچ محدودیتی در استفاده از متریال های مختلف برای ساخت مبلمان وجود ندارد. فلز هایی مانند استیل، چوب، پلاستیک، چرم، مخمل و انواع پارچه های طبیعی و مصنوعی از جمله مهمترین و البته پرکاربرد ترین موارد برای ساخت این مبلها میباشند.
این را هم بخوانید: معرفی بهترین برند مبل در سال ۱۴۰۲
تاریخچه مبل شزلون (chaise longue)
نمونههایی تقریبا مساوی از مبل شزلون در تمدن مصر و روم نیز دیده میشود که از چوب و الیاف طبیعی گیاهان ساخته شدهاند. ایده امروزی و خاستگاه اصلی آن کشور فرانسه است. در ابتدای قرن 16 صنعتگران برای خود به صورت ویژه طراحی کردند. در قرن 18 میلادی در دوره روکوکو بیشتر طبقه اشرافیت فرانسه از آن استقبال کردند. به بیان دیگر، این مبل نمادی از مرفه نشینی و زندگی اعیانی بود. بنابراین در آن زمان مبل شزلون یک کالای لوکس و گرانقیمت محسوب می شد. استفاده از آیتمهایی مثل پارچههای مرغوب و زیبا، چوب با کیفیت و سایر عناصر، از جمله ویژگیهایی است که باعث انتخاب این مدل میشود.
تلفظ مبل شزلون به زبان فرانسه است و به معنای صندلی بلند می باشد. شکل اولیه آن شبیه صندلی بلند یا نیمکت بود. به این ترتیب، در عصر ویکتوریایی در بین زنان طبقه مرفه این صندلی بسیار محبوب بود. جزئی از دکوراسیون سبک کلاسیک این دوره محسوب می شد. در اوایل قرن 20 میلادی این مبل راحتی در اکثر خانهها و همچنین فضای رسانهای در معرض دید قرار گرفت. در حال حاضر این مبل با توجه به طرح کلاسیک یا سلطنتی در دسته کالاهای لوکس قرار دارد. البته در طرح های اسپرت و مدرن ساخته می شود که طرفداران عام و خاص خود را دارد.
انواع مبل شزلون، سبک های متنوع با طرح های چشم نواز
با گذشت زمان و تاثیر مد در دکوراسیون داخلی، استفاده از مبلمان شزلون به یکی از دغدغههای طراحان مبلمان تبدیل شد. به همین منظور، طراحان مبل شزلون را برای تمام سلیقه ها طراحی کردند. با گذشت زمان، طراحیهای بسیاری از این مبل به بازار مبلمان و دکوراسیون داخلی وارد شد که نیاز بسیاری از افراد را تامین کرد. انواع مبل شزلون نیز به شرح زیر در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرند.
شزلون دوسش شکسته (Dushess brisee)
یکی از اولین و البته قدیمیترین طرحها برای مبل شزلون، مدل شکسته میباشد. معمولا طراحی این مدل از مبل به صورت ستهای دو الی 3 نفره نیز به بازار ارائه میشود. این امکان را فراهم می کند که تکه ها را از یکدیگر جدا کرده و به صورت تکی استفاده شوند. در این مدل نیز مانند سایر طراحیهای مبل شزلون، استفاده از پارچههای نفیس و چوب با کیفیت یک امر کاملا عادی میباشد.
شزلون کلاسیک
همانطور که از نام آن پیداست، به سبک سنتی و اصیل ساخته میشود. یکی از ویژگیهای ظاهری این مدل از مبل شزلون، استفاده کردن از منبت کاریهای بسیار پیچیده و خاص بر روی آن است. از پارچه های گرانقیمت مانند مخمل و ابریشم نیز استفاده می شود. تناژ های رنگی گرم مانند قرمز تیره، مشکی، بنفش و…را انتخاب می کنند. این مدل یکی از بهترین انتخابها برای استفاده در کنار مبلمان کلاسیک به شمار میروند.
شزلون سلطنتی یا استیل:
ظاهری مجلل و شکوهمندتر از شزلون کلاسیک دارد. از چوب های بیشتر با منبت کاری های عمیق تر و مجلل در ساخت آن استفاده می شود. تمام قسمت ها مانند لبهها، پایه، دسته و تکیه گاه را منبت کاری میکنند. معمولاً رنگ هایی با تناژ تیره یا گرم مانند سبز، قرمز و یا بنفش از بهترین رنگها برای این مبل خواهند بود.
شزلون مدرن
در این سبک از طراحی هیچ قاعده و قانونی برای ساخت وجود ندارد. ایدههای مختلفی را می توان برای خلق یک مبل شزلون مدرن اجرا کرد. به عبارت دیگر میتواند جنبه راحتی یا کاملاً فانتزی داشته باشد. در رابطه با استفاده از متریال نیز همین قانون وجود دارد. فلزاتی مانند استیل، چوب، چرم، پارچه های مختلف مانند پلی استر و… نیز استفاده میشود. طرحها در نهایت سادگی طراحی و انتخاب میشوند. حتی از پارچه های ساده با تناژ تک رنگ و رنگ های خنثی نیز استفاده میکنند.
کاربرد مبل شزلون در دکوراسیون منزل
همانطور که ذکر شد شزلون یک مبل تک نفره راحتی است. بنابراین می توانید در مکان های مختلف منزل از آن استفاده کنید. راحتی در استفاده و البته سادگی در چیدمان باعث شد تا در بسیاری از دکوراسیونهای داخلی، شاهد استفاده از این مبل باشیم. به عنوان مثال:
- کنار پنجره رو به باغ یا باغچه
- در اتاق خواب
- کنار کتابخانه در منزل
- کنار تلویزیون
مبلیران، تولیدکننده بهترین مبلمان برای تمام سلیقه ها
برند مبلیران در زمینه تولید انواع مبلمان به سبکهای مختلف فعالیت دارد. از بهترین متخصصان و باکیفیت ترین متریالها استفاده میکند. ما مفتخر هستیم که به سلایق شما احترام بگذاریم، بنابراین سفارشات شما را میپذیریم و در کمترین زمان به شما تحویل می دهیم.
برای چیدمان دکوراسیون داخلی، موارد بیشماری از لوازم دکوراتیو وجود دارند که برای زیبایی منزل از آنها استفاده میشود. قطعا مبلمان جز پر استفادهترین آیتمهایی است که با داشتن طراحی و سبکهای مختلف، زیبایی بینظیری به منزل هدیه خواهد کرد. در این بین استفاده از مبلمانی مانند مبل شزلون، به عات داشتن طراحی خاص و البته کاربردی بودن، در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار گرفت. در این مقاله سعی کردیم تا با بررسی انواع مبل شزلون، با کاربردهای آن در منزل آشنا شده و بتوانیم از آن به درستی استفاده کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید